Erkende assistentiewoningen

Diensten > Erkende assistentiewoningen

Wettelijk vastgelegde bescherming

Op zoek naar een erkende assistentiewoning? CareAssist kan u helpen met een aangepaste woonvorm, die toegankelijk en flexibel is. Deze woonvorm is zeer gelijklopend met het aanbod 'Appartementen met zorg'. Enkel beschikt u hier over een wettelijk vastgelegde bescherming.

Onze erkende assistentiewoningen staan symbool voor een gezellige leefomgeving, inclusief hulp- en dienstverlening. We houden rekening met enerzijds de prioriteiten van de bewonersgroep, en anderzijds de keuzevrijheid van de medioren en senioren.
 
De bewoners die hier hun gading vinden, zijn vaak mensen met een grote levenservaring. Het is dan ook logisch dat zij een mooie 'oude dag' verdienen en op een zo zelfstandig mogelijke manier volop moeten kunnen genieten van hun vrijheid. Ook al gaat ouderdom soms gepaard met ongemakken. Minder mobiel? Hulp nodig bij het dagelijks toilet? Beginnende tekenen van dementie? We staan voor u klaar.

We geven om de bewoners en volgen hen nauw op, via registratie van noodoproepen. Zo voorzien we in elk appartement een personenalarmsysteem. Dit oproepsysteem is zeer eenvoudig in gebruik. Wanneer u in nood bent, kan u via één druk op het alarm rechtstreeks in contact komen met een deskundige. Op deze manier versterken we het veiligheidsgevoel en de kwaliteit aanzienlijk, een geruststelling voor bewoners en familie.

Naast het aanbieden en coördineren van deze diensten, neemt CareAssist de rol op zich om opvolging aan te bieden via bewonersraden.

Graag meer weten over erkende assistentiewoningen? Neem gerust contact met ons op.